ceturtdiena, 2014. gada 1. maijs

1.maijs (20 diena)












Jāsaka gan, ka šis lames mirklis tika pacelt otradien, bet vēlējos ar Jums padalīties tajā.
Kad Jūs pēdējo reizi pastaigājāties pa nakstīgu pilsētas parku?
Es ļoti, ļoti sen. Un tādēļ šo pastaigu izjutu kā īpašu mirkli. Naksnīgi izgaismotie pilsētu parki ir ar savu šarmu. Tajos var sajust ko īpašu, kaut ko netverami intīmu. Un nav svarīgi vai esi viens, vai divatā, vai lielākā kompānijā. Ir svarīgi, ka visi tā dalībnieki vēlas izbaudīt šo noslēpumaino gaisotni. Var baudīt vientulībā kā man tas notika. Tu ej skaties uz izplaukušajām koka lapām, kuras izgaismojas no laternām, kurās spēlējas ēnas, kurās čab vējš. Tu ieklausies un sajūti šo pavasara burvību. Tu ieelpo to ar pilnu krūti un sajūties dzīvs, piederīgs šeit un tagad. Ir vēlme saplūst vienā veselumā ar dabu. Tā tu tur stāvi parka vidū, elpo, un klausies ko runā tavs iekšējais es. Pilsētas trokšņi tur.... kaut kur ārpusē, bet pat tie piešķir šim mirklim vajadzīgo noskaņu. Kāds steidzīgs gājējs patraucas tev garām ar skatu pētot parka bruģi. Ir vēlme tam uzsaukt:"Ei kur Tu steidzies! Apstājies paraugies augšup, ieelpo šo vakaru, ieraugi šo skaistumu! Tu paslīdi tam garām un neizbaudi!"
Es ceru, ka nāks brīdis kad šādu pastaigu varēšu baudīt divvientulībā ar savu mīļoto cilvēku. Sadevušies rokās, bez vārdiem sarunājoties. Saskaroties pirkstiem, caur kuriem strāva izskries līdz pat papēžiem.
Es ceru, ka nāks brīdis, kad šādu pastaigu varēšu baudīt lielākā kompānijā. Kad līdzi būs termos ar siltu  tēju. Kompānijā kurā risināsies klusas, intīmas sarunas. Kur katrs izteiktais vārds būs svarīgs šīm mirklim, jo mēs dalīsimies emocijās, iespaidos, vērojmos.
Ja tev jau šodien ir pieejama šāda iespēja izmanto to! Apstājies, ieklausies, baudi, sajūti, redzi vairāk par ierastām lietām! Lai Jums izdodas notvert šos svarīgos varbūt pirmajā mirklī šķietami necilos mirkļus. Tie mūs bagātina.
BAUDĪSIM. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru