svētdiena, 2014. gada 27. aprīlis

16. diena (27.aprīlis)

Kā redzams man ar disciplīnas ievērošanu ir problēmas :) Bet nekas vēl nav zaudēts!
Šodien laimes kripatiņu atradu darbā. Precīzāk kāda darba daļas pabeigšanā. Esmu pilnas slodzes algota darba darītāja, bet kamēr biju dekrēta atvaļinājumā manā dzīvē "ienāca" tautastērpi, precīzāk to detaļu izšūšana. Nu jau trešais gads kā ar to nodarbojos savos brīvbrīžos. Paldies musturi.lv meitenēm par iespeju izdaiļot mūsu deju kolektīvus. :)
Šobrīd strādāju pie Lielvārdes sievu cepuru izsūšanas. Lielvārdes sievām bija vairāki cepuru raksti, bet man šoreiz trāpijās manā mīļākajā tehikā (krustdūrienā) izšujamas cepures. Jāsaka gan kad patērētais laiks līdz ar to ir pietiekami garš, lai neteiktu vairāk.
No šada atsūtīta parauga papīra formātā tiek izšūta un sašūta velkama sievas cepure. Tiek sēdēts un rēķināts izšujamā laukuma platums, lai vismaz apmēram ietilptu norādītajos izmēros. Pavedienu skaits, lai raksts veidotos proporcionāls. Un tikai tad sākas darbs ar adatiņu pie paša raksta.
Pats grūtākais visai šai procesā ir tas, ka cepure nav vajadzīga viena, bet atkarībā no deju kolektīva lieluma 6, 8, 12 gab. un tas reizēm manām rokām liek nolaisties. Īpaši tas jūtams apmēram viducī. Šūts tiek uz lina ar pieciem dažāda toņa vilnas diegiem caur diviem diega pavedieniem.
Un tādēļ es runāju par šīs dienas laimes kripatiņu, jo ir "nobeigta" nu jau 6 cepure!!! Malacis Evita. (tā mēģinu sevi uzmundrināt pirms ķeros nu jau pie septītās. Rindā gaida vēl trīs cepures) Un katra šī pabeigtā darba rezultātus es uztveru kā mazu uzvaru pār sevi, savu slinkumu, nogurumu, neticību. Ceru, ka šīs deju kolektīva meitenes cepures nēsās ar lepnumu, jo katrs pavediens tajā iegūlis mīlestības piepildīt.
Lūk kādu daili kādreiz nēsāja sievas Lielvārdes pusē!
Lai raits deju solis metenes! :)

Ir vēl ko vēlējos pateikt. Šodien daudz sakāmā. :) :) 
Vēl kādu kripatiņu laimes šodien (jo izlasīju šodien) saņēmu no Sandras. Sākumā bija doma ierakstīt atbildi komentāros tomēr viņas vārdi, par novēlēto lielo laimes kripatu, mani patiesi saviļņoja un sirdī ielēja siltumu. Vai ziniet, ka Dievs mūsu ceļā vienmēr sūta cilvēkus, kas dotajā brīdī mums ir nepieciešami? Kaut tikai uz mirkli, kaut tikai, lai pateiktu tev kādu vārdu īstajā brīdī, uzmundrinātu vai iedrošinātu, kad šķiet esi iestrēdzis starp debesīm un zemi. Kādam šķiet šie ir parasti vārdi, bet kādam tie nozīmē ļoti daudz un nāk īstaja brīdī. PALDIES TEV SANDRA PAR TO, KA BIJI ĪSTAJĀ VIETĀ UN LAIKĀ - manā laikā. 
Lai jauks Jums visām/-iem šis burvīgais vakars, Izbaudiet to ar saviem mīļajiem.


2 komentāri:

  1. Labdien, meklēju meistari, kas varētu izšūt Lielvārdes sievas cepuri. Lūdzu atrakstiet: ieva.neptun@apollo.lv

    AtbildētDzēst